Wat is salicylzuur en is dit schadelijk voor mijn huid?

Wat is salicylzuur en is dit schadelijk voor mijn huid?

salicylzuur is een ongevaarlijk zuur

Salicylzuur is een vrij onbekend ingrediënt en boezemt door de naam veel mensen angst aan. We krijgen regelmatig de vraag of salicylzuur schadelijk is voor de huid omdat het een zuur is. In dit artikel gaan we in op deze vraag en laten we zien welke geweldige voordelen salicylzuur heeft voor jouw huid. 

Wat is salicylzuur?

Salicylzuur is een ‘beta hydroxy zuur’, afkomstig van de o.a. boomschors van een wilg, wat inhoud dat dit ingrediënt uitermate geschikt is om huiden die last hebben van acne of onzuiverheden doelgericht te behandelen. Het zuur van dit ingrediënt weekt op een veilige manier dode huidcellen los om deze vervolgens te verwijderen. Dit gebeurt zowel op de opperhuid als in de onderliggende huidlagen. Doordat het salicylzuur deze dode huidcellen verwijdert zorgt het ervoor dat deze huidcellen poriën niet langer kunnen verstoppen. Dit resulteert in minder acne en onzuiverheden.

Salicylzuur is een antioxidant, het is een conserveermiddel en biedt daarnaast ook een kalmerende en antibacteriële werking. Daarmee helpt het de huid te verzachten, ontstekingen voorkomen en roodheid en irritaties te verminderen.

Is salicylzuur schadelijk voor mijn huid?

Salicylzuur is een ingrediënt waar ontzettend veel onderzoek naar is gedaan. Daarom kunnen we concluderen dat dit zuur niet schadelijk is voor de huid. Wat dit ingrediënt zo ontzettend fijn maakt is dat deze hetzelfde effect geeft, zelfs beter doordat het zuur ook doordringt tot in diepere huidlagen, als een scrub, namelijk het verwijderen van dode huidcellen. Toch is hier een zeer groot verschil.

Tijdens het scrubben wrijf je korreltjes langs de huid die niet alleen dode huidcellen verwijderen, maar ook de huid kunnen beschadigen. Het zuur werkt door middel van een natuurlijke chemische reactie waardoor het deze dode huidcellen zonder schade aan te brengen los weekt en oplost. Tevens beschikken onze producten een laag concentraat waardoor je geen enkel risico loopt.

Voor welke huidtypes is salicylzuur geschikt?

Door onderzoek weten we dat salicylzuur een positief effect heeft op ieder huidtype om een schone en stralende huid te krijgen en onzuiverheden te voorkomen. Doordat het een antioxidant is en een kalmerende en antibacteriële werking heeft is het geschikt voor de rijpe huid, de gevoelige huid, de normale huid en de ozuivere of droge huid.

De acne of onzuivere huid
Acne en onzuiverheden kunnen ontstaan doordat dode huidcellen samenkleven en poriën verstoppen. Salicylzuur weekt en verwijdert deze dode huidcellen van zowel de opperhuid als diep in de poriën. Hierdoor zullen poriën intens schoon worden gemaakt en gaat het verstopping tegen.

De droge huid
Salicylzuur zorgt er bij de droge huid voor dat schilfers verdwijnen. Het zuur weekt schilfers en dode huidcellen los van de opperhuid zodat de huidlaag weer soepel wordt. Hierdoor kunnen kloven, ontstaan doordat de huid droog is, genezen. De kalmerende werking waardeert een droge huid enorm.

De Glorious Cream van Precious Beauty Care beschikt ook over salicylzuur

Psoriasis
Bij psoriasis ontstaan verdikkingen en schilfers doordat de bovenste huidlaag te snel groeit. Het salicylzuur zal zowel de verdikking verdunnen als de schilfers losweken waardoor deze verdwijnen.

Eczeem
Wanneer je last hebt van eczeem wordt de huid rood, schilferig, droog en stug. Salicylzuur zal de schilfers losweken en de huid versoepelen waardoor deze kan genezen.

Nieuwsgierig naar producten met dit ingrediënt?

Salicylzuur is in een kleine hoeveelheden verwerkt in de volgende van de Precious Beauty Care producten: de Intensive Cleanser, Glorious Serum, Glorious Cream, Perfect Sun en de BB Cream.

Scroll naar boven