Antioxidanten in huidverzorgingsproducten | Precious Beauty Care

Antioxidanten in huidverzorgingsproducten

Antioxidanten

Antioxidanten, iedereen heeft er wel eens van gehoord. Maar wat zijn het nu precies en hoe helpen ze onze huid? Naar mate we ouder worden, veroudert onze huid. Deze wordt onder andere minder soepel. Lees verder voor meer informatie over het effect dat antioxidanten op jouw huid hebben en hoe ze je huid jong houden. Word bewust van de kracht van antioxidanten.

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten stimuleren de aanmaak van nieuwe huidcellen en verminderen het aantal vrije radicalen (slechte huidcellen). Dit heeft een opzienbarend effect op jouw huid en resulteert in minder rimpels, minder vlekjes en een jonge en frisse uitstraling. Wie wil dit nu niet?

Wat doen antioxidanten?

Wat doen antioxidanten voor jouw huid? Ze brengen en houden je huid in optimale vorm. Je vraagt je misschien af: wat houdt dit precies in?

• Ze helpen tekenen van huidveroudering te corrigeren
• Ze helpen verbranding door de zon te vermijden
• Ze helpen de huid genezen
• Ze verbeteren de teint van je huid

Antioxidanten vs. vrije radicalen

Vrije radicalen zijn gevaarlijke huidcellen die rondzwerven in het lichaam opzoek naar een ontbrekend deel, welke ze zelf missen. Om aan deze ontbrekende factor te komen vallen ze de gezonde huidcellen aan. Hierdoor beschadigt en ontregelt de gezonde cel. Vrije radicalen hebben door inbreng van antioxidanten geen doorgang om door te breken.

Hoewel er in je huid van nature antioxidanten aanwezig zijn om de vrije radicalen tegen te gaan, is dit niet altijd voldoende. Vrije radicalen nemen toe door onder andere roken, te weinig nachtrust of blootstelling aan de zon. Tevens daalt het aantal antioxidanten vanaf je 25e levensjaar jaarlijks met 1 procent. Dit zijn genoeg redenen om dit tekort zelf aan te vullen.

Is deze aanvulling te realiseren met huidverzorgingsproducten? Jazeker. Dit doe je door gebruik van natuurlijke, organische en biologische huidproducten.

Voorwaarden in huidverzorgingsproducten

Een kleine concentratie antioxidanten is echter niet voldoende, wil het echt bijdragen aan een optimale huid. Zorg altijd dat de concentratie voldoende hoog is in het huidverzorgingsproduct dat je gebruikt. Een andere aanrader is verschillende antioxidanten in één product. Op deze manier versterken ze elkaar.

Huidverbetering begint hier

Precious Beauty Care werkt alleen met volledig vegan ingrediënten die in het productieproces onverwarmd worden ingezet om échte huidverbetering te realiseren. Al deze producten herstellen de onderste huidlaag en zijn hierdoor in te zetten voor ieder huidtype en ontwikkeld om jouw huid weer in topconditie te brengen. Dit doen we door de ingrediënten in onze producten door te laten dringen in iedere huidlaag. Hiermee bieden we een optimale ondersteuning en verhelpen we het onderliggende probleem.

Nieuwsgierig geworden naar de vegan huidproducten van Precious Beauty Care? Kijk dan snel wat onze producten voor jou kunnen betekenen.

Scroll naar boven