In 4 stappen huidveroudering vertragen | Precious Beauty Care

In 4 stappen huidveroudering vertragen

In 4 stappen huidveroudering vertragen

Iedereen is er in meer of mindere maten mee bezig, huidveroudering vertragen. Ieder jaar merk je dat er rimpeltjes en oneffenheden bijkomen en je huid er niet meer zo strak, stralend of stevig uitziet zoals enkele jaren geleden.  

Toch hoeft dit niet de norm te zijn. In dit artikel leg je uit hoe je jouw huid in topconditie brengt waardoor je huid op een mooie wijze zal verouderen. Uit onze ervaring weten we dat vrouwen die deze stappen volgen gemiddeld langer genieten van een ‘jonge huid’ en gelukkiger zijn met de manier waarop de huid verouderd.  

Sommige stappen zul je misschien al naleven en andere stappen zullen je misschien wat meer van je motivatie en discipline moeten aanspreken. Om je direct in de je juiste mindset te krijgen, stel jezelf de volgende vraag:  

‘hoe wil ik dat mijn huid eruit ziet wanneer ik 50, 60, 70 of 80 ben?’. 

Hoe ontstaat huidveroudering? 

Huidveroudering ontstaan door meerdere factoren. Factoren waar je geen invloed op hebt. Deze noemen we de inwendige of intrinsieke huidverouderingsfactoren. Daarnaast zijn er invloeden waar je gedeeltelijk invloed op hebt. Deze noemen we de uitwendige of extrinsieke huidverouderingsfactoren.  

De inwendige (of intrinsieke) huidverouderingsfactoren 

Op deze wijze van huidveroudering heb je helaas geen invloed. Zoals de naam al zegt komen deze invloeden van binnenuit. Deze factoren bestaan uit de biologische huidveroudering waarmee we bedoelen dat ieder mens en daarmee de huid verouderd. Hoe snel deze factoren invloed hebben op je huid is erfelijk bepaald.  

De uitwendige (of extrinsieke) huidverouderingsfactoren 

Zoals de naam al zegt zijn dit invloeden die van buiten het lichaam komen, maar waar je gedeeltelijk wel controle over hebt. De meest bekende uitwendige factoren zijn zonlicht (uv-a en uv-b, a = aging, b = buring), roken (nicotine), alcohol en luchtverontreiniging (uitlaatgassen). Zorg er dus zelf voor dat je deze minimaliseert. 

Welke mechanisme in je lichaam zorgen dat huidveroudering plaatsvindt?

Het is goed om te weten hoe het komt dat je huid zichtbaar verouderd. Hierdoor weet je namelijk waarom je specifieke huidverbeteringsproducten nodig hebt. 

Huidveroudering vindt op drie plekken plaats:  

  1. De opperhuid wordt steeds dunner. De opperhuid is de huid die zichtbaar is vanaf de buitenkant van het lichaam. Dit is eigenlijk hetgeen wat iedereen beschrijft als ‘je huid’. Door de jaren heen neemt de dikte van deze laag af waardoor je huid kwetsbaarder wordt voor invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan verbranding door de zonwat rimpels of pigmentvlekken kan veroorzaken. 
  2. De lederhuid veranderd van structuur. De lederhuid is de huidlaag onder de opperhuid. In deze huidlaag zijn collageen en elastine te vinden. Naarmate je ouder wordt, worden deze vezels minder vaak vernieuwd. Hierdoor zijn de vezels ouder en is je huid minder elastisch waardoor het gaat hangen. 

Collageen

Collageen vormt de ‘bouwsteen’ van de huid wat zorgt voor de stevigheid. Wanneer je huid losser wordt heeft dit te maken met de afname van het collageen. Collageen neemt jaarlijks met 1% af en het aanmaakproces van collageen vertraagd. Uit onderzoek is gebleken dat dit proces zich inzet vanaf het 25ste levensjaar. Daarom raden wij altijd aan voor je 25ste te starten met huidproducten en behandelingen die de aanmaak van collageen bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan onze massage olie in combinatie met de cups. 

Elastine

Daarnaast bevindt zich ook elastine in de lederhuid. Dit is een eiwit dat voorkomt in het bindweefsel en heeft een elastisch effect wat zorgt dat de huid minder snel beschadigd. Ook elastine neemt af door de jaren heen wat zorgt dat de huid minder soepel en rekbaar is. Een ander gevolg is dat door het gebrek aan elasticiteit de huid minder efficiënt voedingsstoffen en zuurstof kan vervoeren naar de oppervlakte van de huid. Dit leidt er toe dat je huid valer wordt en die mooie roze gloed verliest.
 

  1. De onderste huidlaag. Onder de opperhuid en lederhuid bevindt zich de onderhuid. Dit is de plek waar de meeste veranderingen toetreden in het ouderwordingsproces. In deze huidlaag nemen met de jaren het aantal vetcellen af wat op lange termijn resulteert in volumeverlies en daarmee leidt tot onder andere diepe rimpels.Omdat wij het verouderingsproces uitvoerig hebben bestudeerd, is het ons gelukt om onze producten dusdanig te ontwikkelen zodat zij de onderste huidlaag kunnen bereiken. Hierdoor worden niet alleen je opperhuid en lederhuid verbetert (wat je bij veel andere merken ziet), maar ook de onderhuid zodat échte huidverbetering kan plaatsvinden. 

Nu je de basis van het ouder worden begrijpt is het tijd om te kijken hoe je dit ouderwordingsproces kunt verbeteren en vertragen. Veel andere merken verkondigen dat zij huidveroudering kunnen stoppen, maar je bent er zojuist achter gekomen dat door inwendige factoren stoppen onmogelijk is.  

Toch kunnen we veel doen om dit proces te verbeteren en vertragen. Hiervoor hebben wij 4 concrete stappen opgesteld.  

Stap 1. Start met een gezonde levensstijl

We kunnen niet genoeg benadrukken hoeveel een gezonde levensstijl invloed heeft op je huid. Laten we kort stilstaan bij de grootse factoren van een gezonde levensstijl en de invloed van deze op de huid. 

Drink voldoende water

Vocht (water) wordt opgeslagen onder de opperhuid. Tijdens het ouder worden neemt het vermogen om vocht vast te houden af. Door voldoende te drinken vul je de vochttekorten aan waardoor je huid steviger en strakker zal worden. Dit resulteert in minder zichtbare rimpels. Daarnaast zorgt water voor meer elasticiteit van de huid en zorgt het ervoor dat wallen en donkere kringen onder de ogen sterk verminderen of zelfs verdwijnen. 

Voldoende water drinken zorgt daarbij ook voor een verbetering van de afvoer van afvalstoffen. Wanneer de afvoer van afvalstoffen niet goed functioneert zal dit zorgen dat afvalstoffen in plaats van via urine nu zich de huid het lichaam verlaten. Dit kan ertoe leiden dat poriën verstopt raken waardoor ophopingen en puistjes kunnen ontstaan. Drink daarom minimaal 2 liter water per dag. 

Eet gezond

De huid heeft voedingsstoffen nodig om gezond en sterk te blijven. Daarom is gezond eten belangrijk. Hierin zitten namelijk veel vitamine en mineralen die hiervoor nodig zijn. Probeer daarom vaker de frituur in de kast te laten staan en te gaan voor een lekkere salade. Enkele vitamine waarbij de huid het meest gebaad is: 

Vitamine A is een vet oplosbaar vitamine en verbeter de huidstructuur. Rimpels als gevolg van beschadiging door de zon nemen af in diepte en aantal. Vitamine A stimuleert namelijk een gezonde celdeling wat ervoor zorgt dat het laagje dode huidcellen dunner wordt. Daarbij stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine en worden MMP’s (enzymen die collageen en elastine afbreken) geremd.  

Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen in de huid wat zorgt voor versteviging hiervan. Het staat er om bekend dat het acne, pigmentvlekken en rosacea verminderd.  

Vitamine E, ook wel tocopherol genoemd, maakt onze huid niet zelf aan, maar moeten we binnenkrijgen via onze voeding. Deze vitamine zit in verse groenten, plantaardige oliën, granen, bonen en noten. Vitamine E zorgt voor een natuurlijke bescherming tegen uv-stralingen en vrije radicalen. Twee belangrijke factoren die huidveroudering veroorzaken. Ook staat vitamine E er bekend om dat het de werking geniet om andere ingrediënten dieper in de huid te laten doordringen.  

Stop met roken

Rook, afkomst van een sigaret, bevat koolmonoxide en nicotine. Koolmonoxide heeft als eigenschap dat het de plek van zuurstof in het bloed opneemt wat resulteert in zuurstoftekort in het bloed. Nicotine heeft als eigenschap dat het bloedvaatjes vernauwd wat zorgt voor vermindering van aanvoer van zuurstof en bloed naar de huid. 

Gezamenlijk zorgen deze twee stoffen ervoor dat de huid de huid een tekort krijgt aan zuurstof en bloed. Dit heeft als resultaat dat de huid dof en grijs wordt.  

Ook zorgt de rook van de sigaret voor de vorming van vrije zuurstofradicalen in de huid. Wanneer dit molecuul toeneemt zal de aanmaak van cellen toenemen. Deze cellen zorgen voor toename in rimpels doordat ze collageen en elastine afbreken. 

Stop met of verminder je alcohol gebruik

In het lichaam bevinden zich hormonen die ervoor zorgen dat je huid zichzelf voorziet van vocht. Alcohol heeft een uitdrogend effect doordat het deze hormonen ‘blokkeert’ waardoor de vochttoevoer verminderd. Ook je nieren gaan meer vocht uitscheiden (vaker naar het toilet) waardoor je huid snel een tekort aan vocht heeft.  

Daarnaast zorgt veelvoudig drinken van alcohol voor vertraging in de aanmaak van collageen, kan het zorgen voor gesprongen aders rondom o.a. de neus en verhoogt het de kans op wallen. Ons advies is dan ook om te stoppen met alcohol of minder dan 5 glazen per week te drinken.  

Stap 2. Bescherm jezelf tegen de zon

Uit onderzoek is gebleken dat de zon voor ongeveer 90% verantwoordelijk is voor huidveroudering. Daarom vormt jezelf beschermen tegen de zon één van de belangrijkste maatregelen om huidveroudering te vertragen. Wij raden dan ook aan zonneschermers te gebruiken die beschikken over SPF 15 of SPF 30 zoals onze Aloe Vera BB Cream (SPF 15) en onze Aloe Vera Perfect Sun (SPF 30).  

Wij raden je ook aan zonneschermers te gebruiken op dagen dat het zonnig is maar je niet rechtstreeks in de zon zal zijn. Ook in de schaduw bereiken uv-stralingen je huid en zal het je huid beschadigen. Breng deze om de twee uur aan voor volledige bescherming. 

Stap 3. Gebruik producten die de huid voeden en verstevigen 

In stap 1 hebben we je al uitgelegd wat het belang is van gezond eten en met name de vitamine en mineralen die daarin zitten.  

Wij raden dan ook altijd aan om huidproducten te gebruiken die beschikken over de juiste vitamines en mineralen om huidveroudering vertragen en het proces te verbeteren.  

Al onze producten zijn voorzien van natuurlijke vitamines A, B, C, D, E, F, H, I en K en hebben de juiste hoeveelheid gezonde mineralen (zink, zout en magnesium) om jouw huid in topconditie te brengen. Alle ingrediënten in onze producten zijn terug te vinden op de pagina van het product. 

De ingrediënten in onze producten zijn afkomstig van biologisch geteelde ingrediënten die veel zonuren hebben gehad en daardoor boordevol natuurlijke vitamine en mineralen zitten. Om de kracht van deze natuurlijke vitamine te behouden, hebben we deze onverhit verwerkt waardoor de krachtige werking niet verloren is gegaan (dit zie je veel bij andere merken). Klik hier om al onze huid verbeterende producten te bekijken.  

Stap 4. Probeer je stressniveau te beperken 

Iedereen kent het vervelende gehaaste gevoel wat je krijgt door het hebben van stress. Maar wat veel mensen niet weten is dat stress gevolgen heeft voor het verouderingsproces van de huid.  

Stress zorgt er namelijk voor dat het verouderingsproces van de huid versnelt wordt wat ervoor zorgt dat de aanmaak van collageen en elastine afneemt. Dit komt omdat het stresshormoon cortisol aangemaakt wordt.  

Ook productie van hydraterende- en vet producerende stoffen neemt af wat zorgt voor verstoring in de huidbarrière (bescherming) en vocht dat sneller de huid verlaat. Hierdoor zal je huid sneller droog en dof worden.  

Vergeet ook niet de gevolgen die stress kan hebben op je eetgewoontes. Het is algemeen bekend dat als je stress ervaart je sneller de snoepla opentrekt of een pizza bestelt. De gevolgen hiervan hebben we besproken in stap 1.  

Ons advies is dan ook te zoeken naar manieren om je stress te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan sporten of het maken van een boswandeling. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een actieve activiteit het stressniveau sneller doet dalen. 

Nieuwsgierig hoe Precious Beauty Care jou kan helpen om huidveroudering te vertragen?

Je weet nu alles over het verouderingsproces van de huid. Hopelijk ben je tot inzicht gekomen dat het hanteren van deze 4 stappen de veroudering van jouw huid kan verbeteren en vertragen. Nu is het tijd om actie te ondernemen en deze 4 stappen te implementeren in jouw leven.  

Precious Beauty Care biedt een effectieve anti-aging oplossing die de huid optimaal ondersteund het verouderingsproces te verbeteren en vertragen. Nieuwsgierig geworden? Klik hier om onze anti-aging oplossing te bekijken. 

Scroll naar boven