Hoe maak je de mooiste selfie? - Precious Beauty Care B-NL

Hoe maak je de mooiste selfie?

Tegenwoordig loopt bijna iedereen met een smartphone rond en kunnen we hiermee onze gezellige en leuke momenten vastleggen. Zeg eens eerlijk, wie maakt er tegenwoordig geen selfie? En hoe zorg je er voor, dat je er natuurlijk mooi op staat? Hierbij onze 5 tips.

1. Kijk in de lens van je mobiel

Mensen vinden het fijn om elkaar in de ogen te kunnen kijken. Bij het maken van een selfie is feitelijk de smartphonelens je oog. Let dus even op waar je heen moet kijken voor je een selfie maakt.

2. Kies de juiste hoek

De meeste mensen staan mooier op de foto als deze schuin van boven genomen wordt. Probeer dus een selfie zo veel mogelijk onder een hoek van schuin boven naar beneden te nemen en kijk omhoog naar de lens van je mobiel.

3. Zorg dat het past

Als je met meerdere mensen een selfie wilt maken, is het vaak even puzzelen om iedereen in beeld te krijgen. Het helpt als de persoon, die het meest vooraan staat de selfie neemt. En als de groep een beetje schuin achter elkaar gaat staan passen er meer mensen in het scherm.

4. Gebruik je selfie functies

De meeste smartphones hebben ook een lens aan de display zijde, waardoor je kunt fotograferen met het scherm naar je toe. Handig, want dan kun je in ieder geval zien of je (allemaal) in beeld bent. Voor het nemen van de foto zit de (touch) knop soms op een onhandige plaats. Daarom maken veel mobieltjes het mogelijk om de foto op meerder manieren te nemen, via bijvoorbeeld je volume knop of een timerfunctie. Heeft je mobiel selfiefuncties, gebruik deze dan!

5. Het blijft een selfie

Bedenk dat een selfie wel een selfie blijft, die vooral bedoeld is om spontaan een gezellige of leuke momentopname te maken. Zorg er dus vooral voor dat je er altijd natuurlijk mooi uitziet en dat het plezier van je selfie afstraalt, dan kan je selfie niet mislukken!

Scroll naar boven