De belangrijkste stap in je dagelijkse huidverbeteringsroutine

De belangrijkste stap in je dagelijkse huidverbeteringsroutine

Hoe ziet jouw huidverbeteringsroutine er uit?

Het reinigen van de huid vormt de belangrijkste stap in je dagelijkse huidverbeteringsroutine. Gelukkig weet bijna iedereen tegenwoordig dat het belangrijk is om de huid goed te reinigen vanwege afvalproducten die van binnen en buiten het lichaam komen. Toch krijg ik hier vaak vragen over. Daarom hier de tip en uitgebreide uitleg.  

Met een schone huid naar bed is nodig in iedere huidverbeteringsroutine 

Overdag komen we op veel plaatsen waar verschillende stoffen en vuil zich aan onze huid kunnen hechten. Denk maar aan waar je elke dag komt; op weg naar de auto, in de auto in een file met uitlaatgassen in de auto, je werkplek, de supermarkt, de sportschool, de kapper, aanraking met geld en zelfs knuffelen met je partner. Er zijn veel momenten waarop je in contact kunt komen met een grote verscheidenheid aan stoffen.  

Bovendien brengt bijna iedereen verschillende soorten producten aan op hun huid: serums, crèmes en make-up. Dit alles samen zorgt ervoor dat de huid onzuiver is en er misschien zelfs poriën verstopt raken. Dit is niet meteen een probleem, maar het kan op de lange termijn onregelmatigheden, puistjes, of verstoppingen  blackheadsveroorzaken. Iets wat we liever voorkomen.  

een mooie huid bij het reinigen van de huid

Daarom is het belangrijk dat de huid elke nacht grondig wordt schoongemaakt , zodat de huid zich ‘s nachts kan herstellen en nieuwe huidcellen, elastinevezels en collageen kunnen worden aangemaakt.  

Dit proces kan alleen goed verlopen als het gezicht goed is schoongemaakt. De volgende ochtend liggen huidafval, huidtoxines en huidvetten op het oppervlak van de huid die alleen veilig kunnen worden verwijderd met de juiste reiniging. Bovendien zorgt een goede reiniging er voor dat de andere huidproducten van je huidverbeteringsroutine goed in de huid kunnen trekken.

Waarom zou je de huid in de ochtend  reinigen?  

Onderzoek toont aan dat de huid op volle snelheid werkt tussen 23.00 en 03.00 uur. Tijdens deze uren wordt afval van het lichaam naar de oppervlakte gebracht en wordt de huid gerepareerd.  

Het is dus logisch dat je de huid in de ochtend moet reinigen voordat je voedende crèmes en make-up op de huid aanbrengt. Dus ‘s avonds reinigen we de huid zodat het herstelproces kan plaatsvinden en ’s ochtends zodat we overdag volledig voor onze huid kunnen zorgen.  

Als je ‘s ochtends de huid niet schoonmaakt, zorgt dit ervoor dat de afvalproducten (en transpiratie) die ’s nachts vrijkomen, samen met de crèmes, terug de huid ingaan met resultaat dat deze verstopt kan raken.  

De belangrijkste stap in je dagelijkse huidverbeteringsroutine

Wat kun je doen om de huid goed te reinigen?  

Om de huid op juiste wijze te reinigen heb je een als eerste een cleanser nodig. Wij gaan voor natuurlijk en hebben daarom een volledig natuurlijke, biologische en organische cleanser ontwikkeld. Onze Intensive Cleanser herstelt en kalmeert de huid en voedt de onderste huidlaag waardoor je huid in topconditie zal komen.   

Na de cleanser raden we aan om de Intensive Tonic te gebruiken. Veel mensen slaan een tonic over, terwijl dit product ervoor zorgt dat de laatste restjes vuil en achtergebleven cleanser (je haalt namelijk met een vochtige doek de cleanser van je gezicht) worden verwijderd. Uit ervaring weten we dat het toevoegen van een tonic voor veel mensen, op korte termijn, kan leiden tot een grote verbetering van de huid, met name bij de onzuivere huid. Gebruik de tonic nooit voor de huid rond je ogen, daar is deze niet voor ontwikkeld. Gebruik voor de huid rondom de ogen enkel de cleanser en daarna de Instant Eye Cream. 

Klik hier om onze Intensive Cleanser en Intensive Tonic te bekijken.

Scroll naar boven