Coronacrisis, hoe gaat jouw huid hier mee om? | Precious Beauty Care

Coronacrisis, hoe gaat jouw huid hier mee om?

Een olie helpt de huid flexibel en gevoed te houden tijdens de caronacrisis

De coronacrisis treft ons allemaal hard. De muren komen na al die weken thuiszitten langzaam op ons af en de fysieke gesteldheid gaat langzaam achteruit doordat de sportscholen de deuren gesloten hebben… Hoe gaat jouw huid om met de coronacrisis?

Stress verslecht de huidconditie

De coronacrisis kan ervoor zorgen dat je stresslevel omhoog gaat. Het is al langer bekend dat stress een factor speelt in het verergeren van een huidprobleem en het huidverouderinssproces versnelt. Aanhoudende stress kan bijvoorbeeld zorgen voor een droge en doffe huid en het verergeren van eczeem en psoriasis. Dit komt door de afname van ceramiden, een stofje wat zorgt voor de hydratatie van de huid en een vertraging in de celvernieuwing. Stress heeft daarnaast invloed op de aanmaak van collageen (deze stof zorgt ervoor dat je een stevigere huid krijgt), en elastine (een stof die ervoor zorgt dat je een soepele huid krijgt). Doordat stress de aanmaak van deze stoffen vertraagd, heb je een grotere kans op rimpels en een slappe huid.

Het is dus belangrijk om je huid goed te verzorgen wanneer je door een stressvolle periode gaat.

Handen wassen tijdens de coronacrisis

Je handen hebben het in deze tijd zwaar te verduren. Waarschijnlijk was je nu vaker je handen met zeep of met een ontsmettingsmiddel. Waar deze ontsmettingsmiddelen ons beschermen tegen Corona, zorgen zij er aan de andere kant voor dat de huidbarrière langzaam kapot gaat.

Dit kan resulteren in (zeer) droge en gevoelige handen met wondjes, schilfers of zelfs eczeem. Het is belangrijk je handen extra goed te verzorgen.

Wij hebben hier twee oplossingen voor:

  1. De Aloë Vera Perfect Gel biedt hierin de eerste goede oplossing. Door het gebruik van deze gel zullen je handen optimaal gevoed en gehydrateerd worden om de huid van binnenuit te herstellen. Hierdoor zal je huid weer in balans worden gebracht en je handen zacht aanvoelen.
  2. De Glorious Massage Oil is ontwikkeld om de huid prachtig te herstellen. Dit product trekt volledig in de huid.

We raden aan om iedere keer na het wassen van je handen een dun laagje van de gel of olie aan te brengen om direct de huid te verbeteren en voeden.

Benieuwd wat de Aloë Vera Perfect Gel nog meer voor je huid doet? Klik dan hier.

Benieuwd wat de Glorious Massage Oil nog meer voor je huid doet? Klik dan hier.

Scroll naar boven