Wat is Shea Butter en wat doet het voor je huid | Precious Beauty Care

Shea Butter: wat is het en wat doet het voor je huid?

shea butter is erg goed voor de huid

Shea Butter is hot and happening. Toch weten veel mensen niet waarom dit ingrediënt zo geweldig is voor huidverbetering. In deze blog gaan we in op wat Shea Butter is, waarom dit ingrediënt zo geweldig is voor de huid en bij welke huidproblemen dit ingrediënt voornamelijk geschikt is.

Wat is Shea Butter?

Shea Butter is zoals de naam al doet vermoeden een botersoort. Het bijzondere aan deze boter is dat deze gewonnen wordt uit de noten van de Afrikaanse Shea Boom. Het is daarmee volledig natuurlijk. In de volksmond wordt deze boom ook wel de Boom des Levens genoemd. Dit prachtige ingrediënt wordt al decennialang gebruikt in Afrika om de huid te verbeteren en verzorgen.

Shea boom, ook wel Vitellaria paradoxa genoemd

Wanneer gebruik je Shea Butter?

Wanneer je Shea Butter wilt gebruiken is het belangrijk te letten op het productieproces wat deze heeft ondergaan. In veel huidverzorgingsproducten wordt dit ingrediënt verhit verwerkt. Dit resulteert erin dat de krachtige werking van dit ingrediënt weinig tot geen effect meer heeft. Bij Precious Beauty Care wordt dit ingrediënt onverwarmd verwerkt. Dit speciale verwerkingsproces voorkomt dat de krachtige werking en de natuurlijke vitamines verloren gaan.

Waarom is Shea Butter geschikt voor huidverbetering?

Shea Butter beschikt over vele verzorgende en verzachtende eigenschappen. Dit natuurlijke ingrediënt bestaat uit twee delen: onverzeepbare olie en verzeepbare olie.

Onverzeepbare olie ondersteunt de huid bij de vorming van nieuwe huidcellen, waardoor veroudering van de huid afneemt. Daarnaast bestaat dit deel uit een enorme hoeveelheid natuurlijke verzorgende bestanddelen, gemiddeld tussen de 5% en 17%. Andere natuurlijke oliën hebben gemiddeld 1% verzorgende bestandsdelen.

Het andere deel, de verzeepbare olie, helpt de huid optimaal te hydrateren. Daarnaast heeft het de eigenschap om vocht vast te houden in de huid. Hierdoor dit ingrediënt uitstekend geschikt tegen onder andere een droge huid of huidveroudering.

Daarnaast beschikt het over ontstekingsremmende eigenschappen wat weer kan helpen tegen ontstekingen.

Bij welke huidtypes en huidproblemen?

Laat ik starten door te zeggen dat dit ingrediënt voor iedere huid geweldig werkt. Iedere huid heeft behoeften aan natuurlijke voedingsstoffen en bescherming om de huid in een gezonde en mooie conditie te brengen. Daarmee is dit ingrediënt voor iedereen geschikt. Er zijn huidproblemen die extra geholpen worden door het gebruik van dit Afrikaanse ingrediënt. Wanneer je last hebt van één of meerdere van onderstaande problemen is het een goede indicatie om huidproducten met dit ingrediënt te gebruiken:

  • Droge huid
  • Rode huid
  • Geïrriteerde huid
  • Eczeem
  • Rosacea
  • Verbranding door de zon
  • Pigmentvlekken en littekens
  • Preventief tegen onzuiverheden en puistjes
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Huidveroudering te vertragen en tegengaan

Nieuwsgierig geworden?

Verschillende van onze huidproducten zijn voorzien van onverhitte Shea Butter. Door ingrediënten onverhit te gebruiken, hebben we de krachtige werking van dit ingrediënt volledig in stand gehouden.

Shea Butter vind je in de volgende van onze producten: Exfoliator Scrub, Instant Eye Cream, Glorious Cream, Perfect Sun en de BB Cream.

Scroll naar boven