Granaatappel, het geheime ingrediënt tegen huidveroudering

Granaatappel, het geheime ingrediënt tegen huidveroudering 

Granaatappel is een echte must wanneer het aankomt op een natuurlijke manier huidveroudering tegengaan. Dit ingrediënt beschikt over veel krachtige eigenschappen die zeer geschikt zijn in de strijd tegen huidveroudering. 

Wat is granaatappel?

Granaatappel is een luxueuze en rijke vrucht afkomstig uit Iran (vroeger Perzië). De vrucht is 8 à 12 centimeter groot en wordt al eeuwenlang in deze regio geteeld, in het beginstadium voornamelijk uit religieuze overweging.

Wanneer we teruggaan in de tijd kunnen we in de mythologie lezen dat deze vrucht staat voor vruchtbaarheid. Dit komt door de vele zaadjes die deze vrucht bevat. In het oude Egyptische rijk werd deze struik al geprezen om zijn gezonde invloed en de koninklijke uitstraling. Het is dan ook niet gek dat deze Egyptenaren dachten dat granaatappel een levenselixer was dat onsterfelijk maakte.

Granaatappel is een geschikt ingrediënt voor huidproducten

Waarom vormt deze vrucht een uitstekend middel tegen huidveroudering?

We weten nu dat granaatappel al sinds de oudheid als levenselixer wordt gezien. Ondanks dat we weten dat deze niet bestaat komt granaatappel toch wel een beetje in de buurt.

Granaatappel helpt je om..

De collageenproductie stimuleren

Collageen kun je zien als de bouwsteen van de huid. Hoe meer collageen-bouwsteentjes je hebt, hoe strakker, egaler en steviger de huid aanvoelt en eruit ziet. Collageen is een lichaamseigen eiwit wat wordt aangemaakt door fibroblastencellen. Wanneer je ouder wordt neemt de aanmaak van deze fibroblastencellen af. Hierdoor wordt nieuwe collageen minder snel aangemaakt.

Wanneer je huidveroudering tegen wilt gaan is het essentieel om enerzijds de productiesnelheid van collageen te verhogen en anderzijds de levensduur van fibroblasten te verlengen.

Granaatappel is ondersteunt dit proces. Het ingrediënt beschikt over speciale stoffen die ervoor zorgen dat de afbreuk van collageen door bepaalde enzymen wordt afgeremd. Daarnaast zorgen deze stoffen ervoor dat de levensduur van fibroblasten wordt verlengd.

Hierdoor vertraagd granaatappel op een effectieve manier huidveroudering.

De aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren

Granaatappel helpt het lichaam dus om de collageenproductie op peil te houden en de huid strak en stevig te houden. Hier houdt het niet op. Zo stimuleren de krachtige antioxidanten in de granaatappel om de aanmaak van nieuwe huidcellen, herstellen ze schade die aangericht is door de zon en verminderen ze pigment- en ouderdomsvlekken.

Antioxidanten en ellaginezuur stimuleren de aanmaak van nieuwe huidcellen. De huid herstelt zich in een kortere tijd wanneer huidcellen sneller worden vervangen. Dit resulteert in minder rimpels, minder vlekjes en een jongere look.

Granaatappel-heeft-een-krachtig-anti-aging-effect

De huid tot in de onderste huidlaag te hydrateren

Wanneer je ouder wordt zal je lichaam steeds meer moeite hebben met het vasthouden van vocht. Dit betekent dat er minder vocht te vinden is onder de bovenste huidlaag. Dit resulteert in een droge, rimpelige en vale huid.

In de granaatappel bevat een olie die ervoor zorgt dat de huid beter in staat is het hydratatieniveau op orde te houden. Daarnaast heeft deze olie de eigenschap diep te kunnen doordringen tot in de onderste huidlaag. Dit is belangrijk omdat huidverbetering gaat plaatsvinden in iedere huidlaag om het onderliggende probleem op te lossen en de huid in topconditie te brengen.

Doordat de granaatappel de huid hydrateert, zal de huid weer gaan stralen, er jonger uitzien en eventuele droge huid zal verdwijnen.

Échte huidverbetering vraagt om granaatappel

Precious Beauty Care werkt enkel met de beste natuurlijke ingrediënten om tot échte huidverbetering te komen. Onze producten zijn geschikt voor ieder huidtype en ontwikkeld om jouw huid weer in topconditie. Dit doen we door de ingrediënten in onze producten door te laten dringen in iedere huidlaag om optimale ondersteuning te bieden het onderliggende probleem te verhelpen. Daarnaast zullen onze producten jouw huid preventieve bescherming bieden.

Nieuwsgierig geworden naar onze producten? Klik hier om onze producten te bekijken.

Scroll naar boven