4 fruitsoorten die jouw huid een enorme boost geven

4 fruitsoorten die jouw huid een enorme boost geven

4 fruitsoorten die jouw huid een enorme boost geven

We houden bijna allemaal van fruit. Als toetje, tussendoortje of als verkoeling op een warme zomeravond. Dat dit gezond is weten we. Dat deze fruitsoorten ook een geweldige werking hebben voor de huid is minder bekend.  

Daarom gaan we in deze blog in op 4 geweldig krachtige fruitsoorten die wij gebruiken in onze vegan huidproducten.  

Druiven

Druiven zijn naar onze mening onmisbaar in een krachtig natuurlijk huidproduct. Met name voor huidproducten die het verloop van huidveroudering verbeteren en vertragen. 

Druiven zitten vol met krachtige antioxidanten. Druiven extract remt het ontstaan van alle typen vrije radicalen en werken daarmee preventief tegen huidveroudering.  

Deze fruitsoort biedt daarnaast nog meer grote voordelen:

 • Druiven ontgiften de huid die is blootgesteld aan o.a. langdurige blootstelling aan de zon, allerlei soorten stress en sigarettenrook. Druiven houden de celmembranen in goede conditie en remmen vetzuuroxidatie af. 
   
 • Het extract van de druif stimuleert de aanmaak van collageen- en elastine-synthese. Hierdoor zal de huid steviger en elastischer blijven en rimpels verminderen of zelfs volledig weggaan.  
   
 • Druiven zijn rijk aan vitamine A, C, B1, B2, P en de mineralen kalium, ijzer en mangaan. Daarnaast beschikt de druif over resveratrol. Deze zijn zeer nuttig bij anti-aging en detoxing
    
 • Naast dat druiven de huid ontgiften beschermt het de huid tegen uv-stralen. Het stofje flavonoïden, dat zich in de druif bevindt, zorgt ervoor dat vrije radicalen kunnen verminderen. Waar zonnebescherming de huid vanaf de buitenkant de huid beschermt zorgen de stoffen in de druif voor bescherming vanuit de binnenkant. 

Granaatappel

De granaatappel is een fruitsoort die iedereen wel eens gegeten heeft maar waar weinig mensen van weten dat dit een echt ‘powerhouse’ is voor de huid. Wanneer je leest wat het voor je huid doet, zal je nooit meer de granaatappelpitjes op je bord laten liggen (als je dat al deed ;)). 

 Wat de granaatappel voor jouw huid doet: 

 • De granaatappel beschikt over krachtige antioxidanten die de huid helpen beschermen tegen uv-straling en luchtverontreiniging. 
   
 • Het zit vol natuurlijke vitamine A, C, E, B5 en de mineralen calcium, ijzer en kalium.
    
 • De stoffen in de granaatappel zorgen voor een goede celhuishouding. Zo beschermen ze de opperhuid en herstellen ze cellen in de onderliggende huidlagen. 
   
 • Granaatappel heeft een anti-aging effect doordat het enzymen remt die collageen afbreken en het de levensduur van fibroblasten verlengt. De laatstgenoemde cellen produceren collageen en elastische eiwitten. 
   
 • De krachtige antioxidanten in de granaatappel zorgen voor vermindering van pigment- en oudersdomsvlekken. Door de antocyanidinen en het ellaginezuur in het fruit bevorderen de vernieuwing van huidcellen waardoor pigment- en ouderdomsvlekken verminderen of zelfs verdwijnen.
    
 • De pitjes in de granaatappel beschikken over een speciaal olie die ervoor zorgt dat de hydratatie in de huid op peil gehouden wordt.  

Granaatappel is een fruitsoort die onmisbaar is in de strijd tegen huidveroudering

Avocado

Wie is er niet gek op avocado?! Wij zijn er dol op! Niet alleen omdat avocado zo heerlijk smaakt, maar vooral omdat het onze huid helpt in de strijd tegen huidveroudering. Dit maakt dat wij dit ingrediënt absoluut niet konden missen in onze producten. 

Waarom avocado zo geweldig is voor jouw huid:

 • De vitamine A in de avocado zorgt ervoor dat je huid dode huidcellen sneller afstaat. Hierdoor zal je huid er jonger uitzien.
    
 • Avocado beschikt over de mineraal kalium. Dit mineraal zorgt ervoor dat de vochtbalans (hydratatie) in je huid op juiste wijze gereguleerd wordt waardoor je huid er gezonder en strakker uitziet.
    
 • De antioxidanten in de avocado stimuleren het ontgiftingsproces in je lichaam. Daarmee zorgt de avocado ervoor dat het lichaam zicht ontdoet van giftige stoffen die de huid willen beschadigen, oftewel ervoor zorgt dat huidveroudering tegengegaan wordt.  

Avocado helpt andere ingredienten dieper door te dringen in de huid

Kokos

Waarschijnlijk had je niet verwacht kokos in dit rijtje fruitsoorten tegen te komen. Het is namelijk een fruitsoort die we in Nederland niet veel gebruiken in onze keuken of als lekkernij. Toch kon kokos niet missen in dit rijtje omdat het (naast dat het lekker is) geweldige dingen doet voor de huid.  

Wat de olie van de kokos voor jouw huid doet: 

 • Kokosolie beschikt over antioxidanten waardoor je huid gestimuleerd wordt zich te ontdoen van stoffen die de huid kunnen beschadigen. 
   
 • De olie van de kokos heeft een hydraterende werking voor de huid. Hierdoor blijft de vochtbalans in je huid op peil wat zorgt voor een jongere uitstraling.
    
 • Kokosolie kent vitamine E en K die het huidverouderingsproces vertraagt, vecht tegen veroudering van de huid en zelfs het verschijnen van rimpels beperken.

Kokosnoot vertraagt het huidverouderingsproces

Onze natuurlijke producten zijn voorzien van biologische en organische ingrediënten zoals de fruitsoorten hierboven beschreven. Deze ingrediënten zijn daarbij onverwarmd verwerkt zodat er tijdens het productieproces de kracht van de vitamine en mineralen in deze ingrediënten niet verloren gaat.

Nieuwsgierig naar onze natuurlijke producten? Bekijk dan onze webshop.

Scroll naar boven